Loonregres

Uw werknemer raakt arbeidsongeschikt door schuld van een ander, zoals een medische fout of een ongeval. U draait dan op voor de loonschade van zijn arbeidsongeschiktheid.

Op grond van de wet bent u verplicht om 104 weken het loon door te betalen, u moet vervanging regelen, de werkplek aanpassen en daarnaast bent u ook verantwoordelijk voor de re-integratie. Het regresrecht stelt u in staat (een deel) van deze kosten te verhalen. En het maakt voor het verhalen van de loonschade niet uit of het ongeval in werktijd heeft plaatsgevonden of daarbuiten.

 

Welke kosten kunnen wij voor u verhalen?

De Regres Verhaalsservice van 112contra.nl helpt u om de onderstaande kosten te verhalen op de veroorzaker.

De netto loonkosten van uw werknemer

De kosten voor re-integratie

De kosten voor het aanpassen van de werkplek

De kosten van uw arbodienst

De kosten voor bijscholing, begeleiding in het kader van herstel van uw medwewerker.

 

Voorbeeld loonregres

Uw medewerker gaat in zijn vrije tijd hardlopen in het park en struikelt over een losliggende tegel. Uw medewerker heeft door zijn val een gecompliceerde been breuk opgelopen en kan maanden niet werken. U moet tijdens de ziekte wel het loon doorbetalen, terwijl u part nog deel hebt aan het ongeval. ook moet u re-integratie kosten maken om de medewerker weer terug te laten keren op de werkplek. de loonschade bedraagt 30.000 euro

Doet u niets ?

Dan kost u deze stoeptegel 30.000 euro. Met onze Regres/Verhaalsservice verdient u ongeveer 24.000 euro terug!

 

Alle loonregres/verhaalsactie voeren wij uit onder No cure no pay. Is er geen resultaat dan hoeft u ons dus niets te betalen.