Eerste Hulp Bij Storm

Wat doet een Contraexpert bij Stormschade

Bij storm is de daardoor ontstane schade verzekerd vanaf windkracht 7.

Er geldt wel een eigen risico op de opstalpolissen.

 

Leg de stormschade vast middels het nemen van foto's en bel direct de verzekeringsmaatschappij voor de melding. Noteer een schadenummer en de naam van de behandelaar van de maatschappij

 

Maak foto's en zorg dan eventueel via de brandweer voor de allereerste hulp. Zorg dat het dak wordt afgedekt als noodvoorziening en neem direct contact op met ons voor afwikkeling met uw verzekeringsmaatschappij.

 

Zelf al een poging doen om de schade te herstellen kan, hoe goed de bedoelingen ook zijn, verkeerd uitpakken. Want dan kunnen verzekeraars zelf niet meer de omvang van de stormschade vaststellen.

Het is natuurlijk geen probleem als je een kleine reparatie hebt gedaan om een grotere schade te voorkomen.

 

Daarnaast is het zo dat je door jou veroorzaakte schade aan de woning of inboedel van de buren niet hoeft te claimen op de WA verzekering. Alle WA verzekeraars zullen bij schade door jou veroorzaakt de dekking afwijzen en doorverwijzen naar de eigen verzekering van de buren. Dan gaat het bijvoorbeeld om de boom van jou die tegen de woning van de buren is gevallen of van de weggewaaide tuinmeubelen. In dat geval spreken de WA verzekeraars van overmacht.

 

Bel 085 -0605112 of mail naar schade@112contra.nl

 

Wij doen wat uw verzekeraar beloofd.

De stormschade die hierboven is getoond valt dus volledig onder de dekking van de eigen opstalverzekering. De eigenaar van de boom valt dus niets te verwijten.