Huurwoning en Schade

Wat te doen als er schade is in de huurwoning

Als er schade is in de huurwoning door brand of water dan is standaard daar de verhuurder voor verzekerd.

 

Het is dan belangrijk dat u direct uw verhuurder informeert dat er brand geweest is of dat er sprake is geweest van wateroverlast. De verhuurder zal dan direct de schade moeten melden bij diens verzekering en er zal dan afhankelijk van de grote van de schade een expert worden ingeschakeld door de  verzekeringsmaatschappij van de verhuurder.

 

Daarnaast heeft u natuurlijk ook schade aan uw inboedel en deze zal moeten worden geclaimd bij uw eigen inboedelverzekering.

 

Neem in ieder geval contract op met uw eigen expert van 112contra.nl voor begeleiding van de totale schade

In bovenstaande situatie was er sprake van een brandschade op een slaapkamer. Door de brand maar ook door rook en roet is de woning helaas tijdelijk onbewoonbaar.

 

In die situatie zal de verhuurder u  waarschijnlijk een andere tijdelijke woonruimte aanbieden. Ook is het mogelijk dat de verhuurder geen tijdelijke woonruimte ter beschikking heeft en dat u toch elders zal moeten verblijven. Uw inboedelverzekering heeft daar ook een oplossing voor maar wat belangrijk is dat u vanaf de branddatum geen huurkosten meer hoeft te betalen aan uw verhuurder.

 

Mochten daar problemen over ontstaan, schakel ons dan in.

Wij doen wat anderen beloven!!!