Schade aan Inboedel

Schade aan Inboedel en Contraexpertise

Met een inboedelverzekering verzeker je alle roerende zaken in en om het huis. Als vuistregel kunt u aanhouden dat alles wat verhuisbaar is tot de inboedel behoort. Zo bent u bijvoorbeeld bij brand, inbraak en waterschade verzekerd voor de schade die dit aan uw inboedel toebrengt.

 

Indien u huurder bent van uw woning zijn daarnaast ook verzekerd de door uzelf of voor uw rekening aangebrachte verbeteringen waarbij u dan moet denken aan behang, plavuizen, schilderwerk(binnen) maar ook een door u geplaatste keuken of badkamer.

 

Zaken die niet verhuisbaar zijn, ofwel   'aard en nagelvast' aan de woning zitten, vallen onder de dekking van de opstalverzekering.

 

Bij schade is een veel voorkomend probleem dat de expert van de verzekeraar na een inboedelschade zich beroept op dagwaarde en wil dus meestal niet meer uitkeren dan 30 tot 40% van de nieuwwaarde, terwijl u daar in veel gevallen wel voor verzekerd bent. Een andere truc van de expertise om de inboedelschade veel lager of helemaal niet uit te keren is de opmerking dat u geen bonnetjes meer hebt van de inboedelgoederen of u simpelweg niet gelooft.

Zo zijn er tal van redenen die kunnen worden aangevoerd om het schadebedrag omlaag te brengen of om zelfs helemaal niet uit te hoeven keren.

 

Verzekeraars doen er veel voor om niet te hoeven uit te betalen.

 

Schroom niet en neem vandaag nog contact op met een Contraexpert van 112contra.nl.

Wij doen wat anderen beloven