Wat te doen bij Brandschade

Wat doet een Contraexpert bij Brandschade

Brand kan flinke schade veroorzaken aan uw woning en inboedel.  Schade aan uw woning (opstal) is bijvoorbeeld schade aan spullen die vastzitten in of aan uw huis. Daaronder vallen ook leidingen, centrale verwarming, de badkamer, keuken en het toilet. parketvloer en open haard.

Brandschade aan uw inboedel is bijvoorbeeld schade aan de laminaatvloer, meubels, gordijnen, zwevende vloeren, maar ook aan kleding en kostbare bezittingen als sieraden, audio en videoapparatuur, schilderijen en beelden.

Naast fysieke schade aan uw inboedel of inventaris en opstal kan brand ook veel roetschade veroorzaken. Roet gaat overal op en in zitten en is moeilijk te verwijderen, zoals bij roet in apparatuur en gestoffeerde meubels. 

U ontzorgen doen wij graag, want voor u als gedupeerde kan een brandschade een behoorlijke emotionele impact hebben, waardoor het lastig is om de juiste beslissingen te nemen en te verdiepen in uw rechten. Een Contra-Expert van 112contra.nl die u ondersteunt door met de verzekeringsmaatschappij in gesprek te gaan is belangrijk, want hij heeft kennis en expertise van de complexe materie omtrent verzekeringen. De Contraexpert weet exact waar u recht op heeft, welke plichten de verzekeraar heeft naar u en zal het maximale voor u trachten te realiseren door een goed onderbouwd schaderapport van uw brandschade op te stellen. In de praktijk blijkt dat er regelmatig grote verschillen zijn tussen het voorstel van de verzekering en de Contraexpert. De onafhankelijke contraexpert van 112contra.nl is ook in te schakelen voor een second opinion bij water- of inbraakschade.

 

 

 

Voorbeeld Brandschade

Bij een uitslaande brand in een schuur is kort nadien een expert van Dekra ter plaatse geweest en heeft een schade vastgesteld van circa 25.000 Euro. Dit bedrag was volgens de expert van Dekra voldoende voor de schade aan totaal verbrande inboedel en voor de herbouw van de stenen schuur. Gelukkig heeft de assurantietussenpersoon ingegrepen en deze heeft een Contra-Expert van 112contra.nl ingeschakeld. Uiteindelijk is de schade afgewikkeld voor een bedrag van

bijna 60.000 euro.

 

Wacht daarom niet te lang met het inschakelen van een Contraexpert van 112contra.nl

Wij staan u bij met de afwikkeling van uw schade zonder dat het u iets kost.

 

Bel ons op ons alarmnummer 085 -0605112 of mail naar schade@112contra.nl